Vi afholder ølbrygningskurser efter behov for enkeltmandstilmeldinger eller hold. Alle kurser bliver sammensat efter ønsker og behov.

Brygmester Lehmann Højriis & Kristian Kristensen står for undervisningen. Der undervises i teori og i praktisk samtidig.

Der vil indgå et inspirerende foredrag om øl og dets historie, om mikrobryggeriet og om alle elementer i bryggekunsten. 

Du vil lære om malt, humle og gær og om det udstyr, som skal bruges – og selvfølgelig om processen at brygge øl. 

På bryggedagen, som kan være en hverdagsaften eller lørdag, produceres øllet og afslutningsvis stilles øllet til gæring. Efter 2 – 3 uger tappes på flasker, hvor du vil få øllet med hjem. 

Du kan medbringe en madpakke til frokost / aftensmad eller købe en specialitet hos Struer Håndbryg: To frankfurtere med Saga Ale og Borgmesterbryg med kartoffelsalat. Serveres med lækkert madbrød fra restproduktion fra ølbrygning. 

Der vil også blive serveret ølkage med bryggeriets egen øl i, bagt på bryggeriet.

Der skal selvfølgeligt smages på Struer Håndbrygs øl.

Et ølbrygningskursus kan med lethed gives i gave.